Libra Shqip

Bible

Bibla 

            Shkarko


Bibla është një përmbledhje e teksteve të shenjta ose shkrimeve të shenjta. Pjesët e ndryshme të Biblës konsiderohen të jenë një produkt i frymëzimit hyjnor dhe një procesverbal i marrëdhënies midis Zotit dhe njerëzve nga të krishterët, çifutët, samaritanët dhe Rastafari. Bibla shfaqet në formën e një antologjie, një përmbledhje tekstesh me një larmi formash që lidhen të gjitha me besimin se ato përmbajnë kolektivisht fjalën e Zotit. Këto tekste përfshijnë tregime historike të zbukuruara teologjikisht, himne,  shëmbëlltyra dhe letra didaktike.
Nese keni deshire te lexoni apo te dini me shume rreth Bibles dhe fese se Krishter klikoni ketu

Bibla eshte unike 
Bibla thote : ” I gjithe Shkrimi i Shenjte eshte i frymezuar nga Perendia … ” ( 2 Timoteut 3:16 ). Fjala greke eshte perkthyer ” frymezuar” , do te thote : ” Perendia fryu”. Meqenese e ka burimin e saj tek Perendia , Bibla eshte unike, e vetmja ne llojin e saj nder te gjitha shkrimet qe ka nxjerre njerezimi. Nje nga fushat ne te cilat mund te shihet kjo , eshte uniteti i mendimit dhe rrjedhshmeria e brendshme jashtezakonisht e vecante e Bibles. Mahnitesh kur sheh kompaktesine e Bibles dhe kurr merr parasysh gjithe ata faktore qe zakonisht i cojne shkrimet njerezore ne kontradikta te brendshme.
Bibla eshte shkruar : 
1. Ne nje periudhe 1600 vjecare
2. Ne 60 breza
3.Nga me shume se 40 autore me prejardhje nga shtresa te ndryshme te shoqerise , nga mbreterit tek fshataret , nga filofet tek peshkataret.
4. Ne vende te ndryshme ,  nga shkretetira, ne nje dhome te rehatshme e deri ne nje burg.
5. Ne kohera te ndryshme ,  ne lufte e ne paqe.
6.Ne gjendje te ndryshme emocionale te autoreve , nga gezimi me i madh ne deshperimin me te thelle. 
7.Ne tri kontinente : Azia , Afrike dhe Europe.
8. Ne tri gjuhe : hebraisht , armaisht dhe greqisht
9.Duke trajtuar qindra ceshtje polemizuese.
10.Bibla ndahet ne 66 libra te vegjel.
Nese je i interesuar per te kuptuar me shume rreth Bibles si struktur apo te kenaqesh kuriozitetin kliko KETU per nje video akoma edhe me interesante.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button